9. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizotto se sladkými švestkami a šťavnatou pancettou. Tento recept je skvělou kombinací křehké rýže, sladkých švestek a slaného masa, která si zamilují vaše chuťové buňky. Díky našemu jednoduchému návodu na přípravu budete mít tento chutný pokrm hotový během chvilky. Nechte se inspirovat a připravte si skvělé rizotto se švestkami a pancettou ještě dnes!
Suroviny
- 200 g rýže na rizotto
- 100 g pancetty
- 10 švestek
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujte nakrájenou pancettu do křupava.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a orestujte do sklovata.
- Přidejte olivový olej a rýži, promíchejte a orestujte 2 minuty.
- Přilijte polovinu vývaru a vařte za občasného míchání, dokud se tekutina nenasaje.
- Přidejte zbývající vývar, na kostičky nakrájené švestky a dusíme dokud rýže není měkká.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte provařit 1 minutu.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.





