9. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto se švestkami a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné⁢ rizotto se⁢ sladkými švestkami ​a šťavnatou pancettou. Tento recept je skvělou kombinací ‍křehké ⁢rýže, sladkých švestek ‌a ⁢slaného masa, která si zamilují vaše chuťové buňky. Díky našemu jednoduchému návodu​ na přípravu ⁤budete mít tento chutný ‌pokrm ‍hotový během ⁤chvilky. Nechte ⁢se‍ inspirovat‌ a​ připravte‌ si skvělé ‍rizotto se​ švestkami‌ a pancettou ještě⁢ dnes!

Suroviny

  • 200 g⁢ rýže⁤ na rizotto
  • 100 g ⁣pancetty
  • 10 švestek
  • 1 ⁤cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50‌ g ⁤parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi orestujte ⁣nakrájenou pancettu​ do ‌křupava.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a orestujte do sklovata.
  3. Přidejte olivový ​olej a rýži, promíchejte a orestujte 2 minuty.
  4. Přilijte ⁢polovinu vývaru a vařte za občasného míchání, dokud se tekutina nenasaje.
  5. Přidejte zbývající vývar,​ na kostičky nakrájené švestky a dusíme​ dokud rýže‌ není měkká.
  6. Přidejte⁢ máslo a nastrouhaný parmezán, ‍promíchejte a nechte provařit 1 minutu.
  7. Ochutnejte‌ a dochuťte solí a⁣ pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *