9. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné a jednoduché recept na roládu z masa s bylinkovou krustou. Tato chutná roláda vám jistě zaručeně chutná a potěší vaše chuťové buňky. S bylinkovou krustou bude tento pokrm ještě chutnější a navíc se tak snadno připravuje. Nechte se inspirovat a vytvořte si doma tento skvělý pokrm pro celou rodinu.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- strouhanka
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme masovou směs. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi dozlatova. Přidáme mleté maso a restujeme do změknutí.
- Přidáme tymián, rozmarýn, majoránku, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme krátce prohřát.
- Masovou směs rozložíme na pracovní desku a vytvarujeme rovnoměrný plát tloušťky cca 1 cm. Posypeme strouhankou.
- Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud není zlatavá a propečená z obou stran.
- Pokud chceme vytvořit bylinkovou kůru, můžeme nasekat čerstvé bylinky a trochu olivového oleje smíchat dohromady a potřít hotovou roládu. Necháme chvilku odpočinout a pak podáváme.




