9. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Roláda z masa s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné a jednoduché recept na roládu z masa s bylinkovou krustou. Tato chutná roláda vám jistě zaručeně chutná a potěší vaše chuťové buňky. S bylinkovou krustou bude tento pokrm ještě chutnější a navíc se tak snadno připravuje. Nechte se inspirovat a vytvořte si doma tento skvělý pokrm pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanka
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme masovou směs. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi dozlatova. Přidáme mleté maso a restujeme do změknutí.
  2. Přidáme tymián, rozmarýn, majoránku, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme krátce prohřát.
  3. Masovou směs rozložíme na pracovní desku a vytvarujeme rovnoměrný plát tloušťky cca 1 cm. Posypeme strouhankou.
  4. Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud není zlatavá a propečená z obou stran.
  5. Pokud chceme vytvořit bylinkovou kůru, můžeme nasekat čerstvé bylinky a trochu olivového oleje smíchat dohromady a potřít hotovou roládu. Necháme chvilku odpočinout a pak podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *