5. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Rozmarýnový jehněčí ragú s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Rozmarýnový jehněčí ragú s bramborami je lahodný jarní recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace jemně uzeného jehněčího masa s aromatickým rozmarýnem a dochuceného bramborami vytvoří skvělé jídlo plné chuti. Podívejte se, jak připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou večeří.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 400g brambor
  • 300ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme suroviny – maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidáme nakrájené jehněčí maso a orestujeme ho ze všech stran.
  4. Poté přidáme rozmarýn, osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Přilijeme vývar a necháme ragú vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni do změknutí masa.
  6. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory na menší kousky.
  7. Poté brambory přidáme do ragú a vaříme společně asi 20 minut, než brambory změknou.
  8. Po uvaření můžeme ragú dochutit podle chuti a podávat s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *