23. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální recept na rybu miso šneci s exotickým dotekem wasabi. Tato lahodná kombinace jemně grilované ryby a pikantní omáčky miso s ostrou chutí wasabi je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Podle receptu nejsou ryba miso šneci a wasabi těžké na přípravu a výsledek stojí za to! Nakrmte své chuťové buňky touto jedinečnou pochoutkou. Užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek s touto japonskou inspirací.
Suroviny:
- 4 filety ryby (losos, tuňák, mořský vlk)
- 4 lžíce miso pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžíce medu
- 1 lžička oleje
- Wasabi pasta
Postup:
- Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, zázvor, česnek, med a olej v misce.
- Natřete směsí rybí filety a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Pokryjte pekáč a vložte rybí filety do trouby.
- Pečte rybu asi 15-20 minut, dokud není hotová.
- Podávejte s wasabi pastou a čerstvým chlebem.




