12. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou rybu připravenou na horkém kamenu s exotickými dochucovadly. Tento recept nejenže potěší vaše chuťové buňky, ale také vám zajistí zážitek z přípravy přímo před vašima očima. Sledujte, jak se ryba peče přímo na vašem stole a užijte si autentického gastronomického zážitku s rybou na horkém kamenu.
Suroviny
- ryba (losos, pstruh, candát)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
- olivový olej
Postup
- Připravte horký kámen nebo kamennou desku a zahřejte ji na dostatečně vysokou teplotu.
- Mezitím rybu osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou a olejem.
- Položte rybu na horký kámen a pečte podle druhu ryby a vašich preferencí (asi 5-10 minut na každou stranu).
- Podávejte ihned s citronem a bylinkami podle chuti.




