8. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rybu s bylinkovou omáčkou, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvých bylinek a lahodné ryby je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. S tímto receptem se stanete skvělým kuchařem!
Suroviny:
- 4 filety ryby (např. treska, pstruh, losos)
- 4 lžíce másla
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (petržel, kopr, bazalka)
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem.
- Přidáme nasekaný česnek a restujeme ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidáme citronovou šťávu a opeřené filety ryby.
- Smažíme rybu z obou stran asi 4-5 minut, dokud není propečená.
- Přidáme nasekané bylinky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme rybu s bylinkovou omáčkou horkou s přílohou dle vlastní chuti.




