8. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Ryba s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rybu s bylinkovou omáčkou, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvých bylinek a lahodné ryby je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. S tímto receptem se stanete skvělým kuchařem!

Suroviny:

  • 4 filety ryby (např. treska, pstruh, losos)
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (petržel, kopr, bazalka)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem.
  2. Přidáme nasekaný česnek a restujeme ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidáme citronovou šťávu a opeřené filety ryby.
  4. Smažíme rybu z obou stran asi 4-5 minut, dokud není propečená.
  5. Přidáme nasekané bylinky a osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Podáváme rybu s bylinkovou omáčkou horkou s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *