16. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chutná ryba v exotické sójové omáčce s příjemnou příchutí zázvoru. Skvělá kombinace jemného masa ryby a intenzivních asijských chutí. Vyzkoušejte recept na rybu v sójové omáčce a zázvoru a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 filety ryby (losos, treska, platýs)
- ½ hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- V míse smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, česnek, olej a citronovou šťávu.
- Přidejte rybu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut.
- Rybu vyndejte z marinády a usmažte na rozpálené pánvi z obou stran, dokud není křehká a zlatavá.
- Při servírování pokapejte marinádou a posypte nasekanou petrželkou.




