18. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí knedlíky s kapustou, tradiční české jídlo plné chuti a zdravých proteinů. Navíc je připraveno rychle a snadno, ideální volba pro rychlý oběd či večeři. Sledujte náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny:
- 500g rybího masa (např. pstruh nebo treska)
- 200g chleba na knedlíky
- 1 vejce
- 1 cibule
- 200g kysaného zelí
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Nejprve si připravíme rybí nádivku. Rozmačkáme chléb a smícháme ho s rybím masem, nasekanou cibulí, vejcem a kořením.
- Ze směsi tvarujeme menší knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě cca 15 minut.
- Mezitím si připravíme dusenou kapustu. Zelí zalijeme trochou vody a dusíme s majoránkou, solí a pepřem, dokud zelí nezměkne.
- Po uvaření knedlíků je podáváme s kapustou. Dobrou chuť!




