17. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Rybičková pizza s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se​ na chuťovou cestu s ‌naším receptem na lahodnou rybičkovou ‌pizzu s mozzarellou. Křehké těsto posypané sardelami, olivami a šťavnatou mozzarellou vás okouzlí svou vynikající chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si⁢ skvělou kombinaci mořských dobrot.

Suroviny:

  • 400 g rybích filetů (např. treska)
  • 200 g mozzarelly
  • 400 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • špetka sušeného oregána
  • špetka‍ soli a pepře
  • olivový olej
  • pizzové těsto

Postup:

  1. Nejprve si připravíme rybí filety – omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Ryby osolíme, opepříme a⁣ necháme trochu odpočinout.
  3. Na pánvi si osmažíme na olivovém oleji nakrájenou ⁤cibuli, česnek a papriku.
  4. Přidáme rajčata nakrájená‍ na kolečka a dochutíme sušeným oregánem, ⁣solí a pepřem.
  5. Pizzové těsto rozválíme a ​položíme ho na plech vyložený pečícím⁤ papírem.
  6. Nyní rozložíme smaženou zeleninu​ z pánve na těsto.
  7. Nakonec přidáme nakrájené ⁢kousky rybího masa a nastrouhanou mozzarellu.
  8. Pizzu dáme péct do trouby⁢ vyhřáté na ⁣200 stupňů a pečeme cca 20 minut nebo dokud těsto není zkaramelizované a‌ mozzarella rozpuštěná.
  9. Po vychladnutí ​můžeme ‍posypat nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *