Užijte si exotickou chuť korejského kimchi s klasickou asijskou rýží v tomto jednoduchém, ale lahodném receptu na „Rýži s korejským kimchi“. Skvělá kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí na první skus. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou extravaganci!

Suroviny

  • 2 šálky bílé rýže
  • 1 šálek kimchi (fermentovaná zelenina)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (optionální)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje

Postup

  1. Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na plátky nakrájený česnek a cibuli.
  3. Přidejte kimchi a restujte ho spolu s česnekem a cibulí asi 5 minut.
  4. Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a přidejte cukr. Vařte ještě dalších 5 minut.
  5. Smaženou směs s kimchi vmíchejte do uvařené rýže a promíchejte.
  6. Hotové jídlo můžete ozdobit nasekanou cibulkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *