30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné ryzotto s hříbky a parmezánem díky tomuto jednoduchému receptu. Vychutnejte si krémovou a nadýchanou konzistenci ryzotta spolu s bohatou chutí výrazných hříbků a dochuťte ho strouhaným parmezánem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí na první pokus. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže arborio
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme dozlatova.
- Přidáme surovou rýži a promícháme s ostatními surovinami.
- Postupně přiléváme horký vývar a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.
- Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián a nastrouhaný parmezán.
- Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.




