30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryzotto s hříbky a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné ryzotto s hříbky a parmezánem⁤ díky ‌tomuto jednoduchému receptu. Vychutnejte ⁤si krémovou a ⁣nadýchanou konzistenci ryzotta spolu s ⁣bohatou chutí výrazných hříbků a dochuťte ho strouhaným​ parmezánem. Skvělá kombinace chutí a vůní,⁢ která vás okouzlí na první pokus. Nenechte si ujít⁢ tento lahodný‌ pokrm!

Suroviny

  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 250g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • čerstvý ​tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a‌ osmahneme nakrájenou ⁤cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme ⁣surovou ⁣rýži⁤ a promícháme s ostatními surovinami.
  4. Postupně ⁢přiléváme horký vývar a ‌vaříme‍ pod pokličkou ​na mírném ⁤ohni asi 20 minut.
  5. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián a nastrouhaný‌ parmezán.
  6. Pokrm dochutíme solí a ⁣pepřem ⁢podle ⁢chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *