13. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžová kulička s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyhlazujeme chuťové pohárky s tímto tradičním a chutným receptem na rýžovou kuličku s masovou nádivkou. Skvělá kombinace měkké rýže a šťavnatého masa, která potěší každého labužníka. Sledujte náš snadný návod a připravte si lahodnou lahůdku pro celou rodinu.

Suroviny

  • 1 šálek uvařené rýže
  • 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • strouhanka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme dozlatova, dochutíme solí, pepřem a dalším kořením.
  3. Ve větší míse smícháme uvařenou rýži s masovou směsí a vejcem.
  4. Tvarujeme malé kuličky a obalíme je ve strouhance.
  5. Pokud máme k dispozici fritézu, smažíme kuličky dozlatova. Pokud ne, můžeme je péct v troubě na 200°C asi 20-25 minut.
  6. Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *