13. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyhlazujeme chuťové pohárky s tímto tradičním a chutným receptem na rýžovou kuličku s masovou nádivkou. Skvělá kombinace měkké rýže a šťavnatého masa, která potěší každého labužníka. Sledujte náš snadný návod a připravte si lahodnou lahůdku pro celou rodinu.
Suroviny
- 1 šálek uvařené rýže
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- sůl, pepř, koření dle chuti
- strouhanka
Postup
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme dozlatova, dochutíme solí, pepřem a dalším kořením.
- Ve větší míse smícháme uvařenou rýži s masovou směsí a vejcem.
- Tvarujeme malé kuličky a obalíme je ve strouhance.
- Pokud máme k dispozici fritézu, smažíme kuličky dozlatova. Pokud ne, můžeme je péct v troubě na 200°C asi 20-25 minut.
- Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.




