16. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rýžová pilaf s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rýžovou pilaf s kousky hovězího masa. Jednoduchá a chutná pokrm, který si zamilují všichni milovníci tradičního jídla. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.

Suroviny:

  • 200g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky vývaru
  • sůl, pepř, kmín, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidejte omytou rýži a nechte chvíli restovat, dokud není sklovinatá a lehce nažloutlá.
  4. Zalijte vývarem a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
  5. Přiklopte poklicí a dusit na mírném plameni, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Po uvaření nechejte odstát pár minut a servírujte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *