3. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Rýžová plněná paprika s hráškem je lahodná a zdravá vegetariánská pochoutka plná chuti a vitamínů. S čerstvými ingrediencemi jako je paprika, rýže a hrášek, tato jednoduchá a rychlá receptura je skvělou volbou pro každodenní obědy nebo večeře. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 4 velké papriky
- 1 šálek vařené rýže
- ½ šálku hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 100g mletého masa
- sůl, pepř, koření podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravíme papriky tak, že je rozkrojíme na poloviny a vydlabeme semínka.
- V pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidáme rajče nakrájené na kostky a promícháme.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud masa není hotové.
- Přidáme vařenou rýži a hrášek a promícháme.
- Ochutíme směs solí, pepřem a dalšími kořenícími látkami podle chuti.
- Tuto směsí naplníme poloviny paprik a položíme je do zapékací mísy.
- Zapečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 30-40 minut, dokud papriky nejsou měkké.
- Podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou jako ozdobou.




