14. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Rýžové placičky s kyselým kimchi zeleninovým mixem – bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Jsou snadno připravitelné a skvělá alternativa klasickému bibimbapu. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na exotické kombinaci chutí!
Suroviny
- 1 šálek vařené rýže
- 1/2 šálku kimchi
- 1 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Strouhaný grilovaný toastový chléb (volitelné)
Postup
- Na pánvi smažte kimchi s trochou oleje asi 2 minuty.
- Přidejte rýži a promíchejte, nechte zahřát.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř.
- Přendejte směs do rýže a promíchejte.
- Vytvořte důlek v rýži a rozklepněte do něj vejce.
- Poklopte a dejte smažit, dokud není vejce hotové podle vašich preferencí.
- Po uvaření ozdobte strouhaným grilovaným toastovým chlebem.
- Podávejte horké a těšte se na tradiční pokrm korejské kuchyně!




