14. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Rýžové placičky kimchi – bibimbap
zdroj: Recepty 24/7

Rýžové placičky s kyselým kimchi zeleninovým mixem – bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Jsou snadno připravitelné a skvělá alternativa klasickému bibimbapu. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na exotické kombinaci chutí!

Suroviny

  • 1 šálek vařené rýže
  • 1/2 šálku kimchi
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný grilovaný toastový chléb (volitelné)

Postup

  1. Na pánvi smažte kimchi s trochou oleje asi 2 minuty.
  2. Přidejte rýži a promíchejte, nechte zahřát.
  3. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř.
  4. Přendejte směs do rýže a promíchejte.
  5. Vytvořte důlek v rýži a rozklepněte do něj vejce.
  6. Poklopte a dejte smažit, dokud není vejce hotové podle vašich preferencí.
  7. Po uvaření ozdobte strouhaným grilovaným toastovým chlebem.
  8. Podávejte horké a těšte se na tradiční pokrm korejské kuchyně!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *