Oslavte japonskou kuchyni s​ lahodnými rýžovými placičky posypanými čerstvým rybím sashimi. Tento recept je skvělým spojením ​tradičního ​a moderního chuťového zážitku. Vyzkoušejte ho ještě dnes!⁤

Suroviny

  • 200g sushi⁤ rýže
  • 200g rybího sashimi (např. losos, tuňák)
  • 1 červená paprika
  • 1⁤ okurka
  • 1 mrkev
  • 1 pór
  • 2 vejce
  • Sojová omáčka
  • Wasabi
  • Ígari (marinovaný zázvor)
  • Sezamová semínka
  • Rýžový ocet
  • Sůl,⁤ pepř

Postup

  1. Uvařte sushi rýži⁤ podle návodu na ⁤obalu. Přidejte trochu rýžového ⁤octa a cukru.
  2. Nakrájejte rybí sashimi na ⁤tenké plátky a nechte stranou.
  3. Nakrájejte papriku, okurku,‍ mrkev ‍a⁣ pór na juliennu.
  4. V míse smíchejte vejce ⁤s trochou soli a pepře a udělejte z nich ⁤placičky‍ na pánvi.
  5. Na hotové placičky položte plátky rybího⁤ sashimi‍ a nakrájenou zeleninu.
  6. Polijte sojovou omáčkou‍ a ozdobte ígarim, wasabi a sezamovými semínky.
  7. Podávejte jako‌ exotickou předkrmovou variantu⁣ sushi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *