Vyzkoušejte tento recept na lahodné rýžové placky s korejským kimchi, které připravíte snadno doma. Kimchi dodá jídlu pikantní chuť a placky z rýže budou měkké uvnitř a křupavé zvenku. Skvělá kombinace chutí, kterou si zamilujete! Zkuste recept hned!

Suroviny

  • 1 šálek vařené rýže
  • 1/2 šálku kimchi
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte vařenou rýži s kimchi, stroužkem česneku, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a vejcem. Dobře promíchejte, až se všechny suroviny spojí dohromady.
  2. Na rozpálené pánvi rozehřejte olej a na něj vyklopte směs rýže. Rozetřete ji do tenké vrstvy a nechte smažit, dokud se spodní strana nezahoustne a zarumění.
  3. Poté placku opatrně otočte a opékejte i druhou stranu, dokud není plně propečená a zrazená.
  4. Hotové rýžové placky s kimchi podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *