Vyzkoušejte tento recept na lahodné rýžové placky s korejským kimchi, které připravíte snadno doma. Kimchi dodá jídlu pikantní chuť a placky z rýže budou měkké uvnitř a křupavé zvenku. Skvělá kombinace chutí, kterou si zamilujete! Zkuste recept hned!
Suroviny
- 1 šálek vařené rýže
- 1/2 šálku kimchi
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje na smažení
Postup
- V míse smíchejte vařenou rýži s kimchi, stroužkem česneku, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a vejcem. Dobře promíchejte, až se všechny suroviny spojí dohromady.
- Na rozpálené pánvi rozehřejte olej a na něj vyklopte směs rýže. Rozetřete ji do tenké vrstvy a nechte smažit, dokud se spodní strana nezahoustne a zarumění.
- Poté placku opatrně otočte a opékejte i druhou stranu, dokud není plně propečená a zrazená.
- Hotové rýžové placky s kimchi podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!




