16. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rýžové placky se špenátovou nádivkou, které si zamilujete. Jednoduché a zdravé jídlo, které potěší celou rodinu. Neodolatelná kombinace rýže a špenátu v jednom pokrmu!
Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýra (např. eidam nebo niva)
- sůl, pepř, koření podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme rýži. Rýži uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
- Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli a česnek na drobno. Špenát opláchneme a zbavíme stonků.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný špenát a dusíme, dokud se špenát změkne.
- Přidáme uvařenou rýži a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem a dalšími kořením.
- Směs necháme vychladnout a poté z ní tvarujeme placky. Placky osmažíme na rozpálené pánvi dozlatova z obou stran.
- Hotové rýžové placky se špenátovou nádivkou podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či salátu.




