16. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rýžové placky se špenátovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rýžové placky se špenátovou nádivkou, které si zamilujete. Jednoduché a zdravé jídlo, které potěší celou rodinu. Neodolatelná kombinace rýže a špenátu v jednom pokrmu!

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýra (např. eidam nebo niva)
  • sůl, pepř, koření podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži. Rýži uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
  2. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli a česnek na drobno. Špenát opláchneme a zbavíme stonků.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný špenát a dusíme, dokud se špenát změkne.
  4. Přidáme uvařenou rýži a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem a dalšími kořením.
  5. Směs necháme vychladnout a poté z ní tvarujeme placky. Placky osmažíme na rozpálené pánvi dozlatova z obou stran.
  6. Hotové rýžové placky se špenátovou nádivkou podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *