19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rýžové rizoto s houbami, které potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a bylinkami, které vytvoří skvělou kombinaci chutí. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky italské kuchyně. S naším receptem na rýžové rizoto s houbami si pochutnáte na lahodném jídle plném chuti a vůně.
Suroviny
- 200g rýže
- 500ml zeleninového vývaru
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobné kousky.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli osmahnout s ostatními surovinami.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme rýži do změknutí, občas promícháváme.
- Přidáme bobkový list a dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním posypeme jemně nakrájenou petrželkou.




