13. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryžový pilaf s hovězím a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný ryžový pilaf s hovězím masem a hráškem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. S jemnou chutí a bohatou texturou bude tento pilaf jistě vaší novou oblíbenou pochoutkou. Sledujte naše kroky a připravte si tuto lahůdku ještě dnes!

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 400g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 šálek zeleného hrášku (může být čerstvý nebo zmražený)
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, kari, kmín, olivový olej

Postup

  1. Nejprve osmahněte hovězí maso na pánvi s olejem, dokud není zprudka zezlátnuté.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte rýži a promíchejte s ostatními ingrediencemi, aby se rýže dostala na všechny strany.
  4. Postupně zalijte vývarem a přidejte koření podle chuti (sůl, pepř, kari, kmín).
  5. Přiklopte poklicí a nechte vařit asi 20 minut, dokud rýže nezměkne a voda nevyvaří.
  6. Přidejte na závěr hrášek a nechte ho prohřát. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  7. Pilaf je hotový k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *