17. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový pilaf s koriandrem, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou jak pro každodenní obědy, tak i pro speciální příležitosti. S trochou kreativity a kvalitními surovinami si během chvíle připravíte lahodný pokrm, který si zamilujete.
Suroviny
- 1 hrnek bílého dlouhozrnného rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kumínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, koriandr a kumín a restujte dalších pár minut, dokud vonička bylinek nevykoukne.
- Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže dostala do oleje a bylinek.
- Po chvíli nalijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen na minimum, přiklopte poklicí a nechte vařit cca 15-20 minut, dokud nebude rýže vařená a voda vsáknuta.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti a ozdobte nasekaným koriandrem.




