10. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na ryžový pilaf s masem a paprikou, který je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. S jemnými kousky masa, voňavou paprikou a aromatickou rýží bude tento pokrm jistě lahodit celé rodině. Sledujte náš jednoduchý návod a užijte si skvělou chuťovou lahůdku plnou vitaminů a minerálů!
Suroviny:
- 200g ryže
- 400g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kari koreni
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na drobné kousky.
- Přidáme nadrobno nakrájený česnek a orestujeme ho spolu s mletým masem.
- Přidáme nakrájenou papriku a podusíme do měkka.
- Přidáme opláchnutou a okapanou rýži a promícháme.
- Přilijeme dostatek vody tak, aby rýže byla ponořená. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením.
- Přiklopíme poklicí a necháme vařit na mírném ohni, dokud rýže nezměkne a voda vypaří.
- Po uvaření necháme pilaf odpočinout pod poklicí asi 10 minut.
- Před podáváním posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.




