30. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční klasiku – sádlo, cibule, hovězí a sýr gratin. Tento chutný pokrm určitě potěší Vaše chuťové buňky a bude skvělým doplňkem k obědu nebo večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci chutí.
Suroviny
- 200g sádla
- 2 cibule
- 400g hovězího masa
- 100g sýra na gratin
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kostky hovězího masa.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte nakrájené sádlo a nechte chvíli restovat.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Směs přendejte do pekáče a posypte strouhaným sýrem.
- Předehřát troubu na 180°C a pečte gratin 20-25 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.




