29. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné korejské jídlo Samgyeopsal – křehká vepřová karbanátka podávaná s pikantní kimchi zelím. Tento recept vám přinese nezapomenutelnou chuťovou zkušenost plnou exotických chutí a vůní. Ponořte se do korejské kuchyně a dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 300 g vepřového břišního masa (samgyeopsal)
- Kimchi
- Sójová omáčka
- Česnek
- Červená paprika
- Cukr
- Sůl
- Černý pepř
Postup
- Nařízněte vepřové břišní maso na tenké plátky.
- Připravte marinádu smícháním sójové omáčky, nasekaného česneku, červené papriky, cukru, soli a černého pepře.
- Marinujte maso v připravené směsi a nechte odležet minimálně 30 minut.
- Na rozpálené pánvi opečte maso z obou stran dozlatova.
- Servírujte maso se zahuštěným kimchi a rýží.




