11. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata na grilování je lahodná a originální varianta klasické italské pochoutky. Grilovaná zelenina v kombinaci s kapary, olivami a rajčaty vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Připravte si tento jedinečný recept a dopřejte si skvělou grilovanou pochoutku plnou slunce Sicílie.
Suroviny:
- 2 baklažány
- 1 cibule
- 2 papriky
- 3 rajčata
- 100g oliv
- 50g kapary
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžičky octa
- 1 lžička cukru
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Nejprve nakrájejte baklažány na kolečka a osolte je. Nechte je odstát asi 30 minut a poté je opláchněte a osušte ubrouskem.
- Grilujte baklažány na grilu z obou stran, dokud nejsou zrnité a zlatavé.
- V pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené papriky a rajčata a dusíme asi 10 minut.
- Pak přidejte olivy, kapary, ocet, cukr, sůl a pepř a nechte vařit dalších 5 minut.
- Na závěr přidejte grilované baklažány a promíchejte. Podávejte teplou caponatu na grilovaní.




