9. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská Caponata ragú pasta
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská Caponata je tradiční italský pokrm plný chutí a vůní. Tato delikátní směs lilků, rajčat, cibule a kaparů se skvěle hodí jako základ pro ragú omáčku k těstovinám. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Sicilskou Caponata ragú pastu a připravte si skvělý večeři plnou italské lahůdky.

Suroviny:

  • 1 veľká slepačia plec
  • 1 cibuľa
  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 3 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • sól a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka
  • cibuľa na posypanie

Postup:

  1. Nakrájajte mäso na menšie kúsky a osolte a okorenťte podľa chuti.
  2. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte mäso spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom.
  3. Pridajte nakrájané baklažány a papriky a nechajte restovať, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte pokrčkať, kým sa vytvorí ragú omáčka.
  5. Varíme cestoviny do al dente a zalejeme hotovou Caponata ragú omáčkou.
  6. Podávame posypané čerstvou bazalkou a nakrájanou cibuľou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *