9. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská Caponata je tradiční italský pokrm plný chutí a vůní. Tato delikátní směs lilků, rajčat, cibule a kaparů se skvěle hodí jako základ pro ragú omáčku k těstovinám. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Sicilskou Caponata ragú pastu a připravte si skvělý večeři plnou italské lahůdky.
Suroviny:
- 1 veľká slepačia plec
- 1 cibuľa
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 3 paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- sól a korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka
- cibuľa na posypanie
Postup:
- Nakrájajte mäso na menšie kúsky a osolte a okorenťte podľa chuti.
- Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte mäso spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom.
- Pridajte nakrájané baklažány a papriky a nechajte restovať, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte nakrájané paradajky a nechajte pokrčkať, kým sa vytvorí ragú omáčka.
- Varíme cestoviny do al dente a zalejeme hotovou Caponata ragú omáčkou.
- Podávame posypané čerstvou bazalkou a nakrájanou cibuľou.




