18. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s bramborem je tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní. Tato lahodná směs brambor, lilku, rajčat a dalších čerstvých ingrediencí je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dejte si lahodnou sicilskou caponatu jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 1 středně velká paprika, nakrájená na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžičky kapary
- 2 lžičky ocet
- 1 lžička cukr
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej.
- Přidejte cibuli a restujte, dokud není sklovitá.
- Přidejte brambory a nechte je restovat, dokud nejsou měkké.
- Přidejte lilek, papriku, rajčata, česnek a kapary a restujte asi 10 minut.
- Přidejte ocet, cukr, sůl a pepř a nechte vařit ještě 5 minut.
- Caponatu podávejte teplou nebo studenou s plátky čerstvé bagety nebo jako přílohu k masu či rybě.




