Vyzkoušejte sicilskou caponatu s chutnou bruschettou jako perfektní kombinaci pro vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský recept plný sladkých rajčat, baklažánů a olivového oleje vás určitě osloví. Připravte si domácí bruschettu a užijte si chuť Sicílie přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- 1 lilek, nakrájený na kostky
- 1 paprika, nakrájená na kostky
- 3 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky
- 2 lžíce kapary
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- Soď a pepř podle chuti
- 1 bageta chleba
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte lilek, papriku, rajčata a kapary. Zamíchejte a poduste asi 15 minut.
- Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a nechte vařit dalších 10 minut. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
- Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a opečte si je na pánvi nebo ve fritéze, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Sicilskou caponatu podávejte s horkou bruschettou a můžete posypat nasekanou petrželkou nebo bazalkou.




