20. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s cuketou
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s cuketou je tradiční sicilské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept kombinuje sladkou cuketu s rajčaty, cibulí a kapary, vše smíchané a dušené do měkkosti. Vyzkoušejte tuto lahodnou a osvěžující sicilskou specialitu a dopřejte si skvělý zážitek z italské kuchyně doma.

Suroviny:

  • 1 malá cuketa
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lilek
  • 1 paprika
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g zelé olivy
  • 50 g kapary
  • 2 lžíce octa
  • sůl, pepř, cukr

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájenou cuketu, rajče, lilek a papriku a dusíme do měkka.
  3. Přidáme kapary a olivy, zalijeme octem a povaříme ještě chvíli.
  4. Ochutíme solí, pepřem a trochou cukru podle chuti.
  5. Capponatu je pak chlazená a podávaná jako příloha k masovým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *