12. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s kapary a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata je klasický sicilský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept obsahuje rajčata, lilky, cibuli a cuketu, které jsou smíchány se sladkým octem, olivovým olejem a kapary. Kapary a olivy dodávají této italské dobrotě pikantní a slanou chuť. Sicilská caponata s kapary a olivami je skvělou přílohou k masu nebo jako samostatné jídlo s chlebem. Vyzkoušejte tento tradiční recept a přenesete se do slunné Sicílie!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g černých oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 400g rajčat v konzervě
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce červeného octa
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve nakrájejte baklažány na menší kostky a osolte je, aby z nich vytekla hořkost.
  2. Pak opláchněte a osušte papriky, odstraňte semínka a nakrájejte je na proužky.
  3. Cibuli nakrájejte na drobné kostky a česnek prolisujte.
  4. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahněte baklažány, papriky, cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  5. Přidejte olivy, kapary a rajčata a restujte dalších pár minut.
  6. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti a vařte do zhoustnout.
  7. Hotovou caponatu nechte vychladnout a servírujte jako přílohu k masu nebo třeba s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *