Sicilská caponata s pečivem je tradiční sicilský recept plný lahodných a osvěžujících chutí. Smažená zelenina smíchaná s karamelizovanou cibulí a rajčaty vytváří bohatou omáčku, která se skvěle hodí k domácímu pečivu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a dopřejte si zážitek z italské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 100 g oliv
- 50 g mandlí
- 50 g kapary
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, špetka cukru
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájené baklažány a papriky a dusíme do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata, olivy, nakrájené mandle a kapary.
- Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
- Dusíme vše dohromady asi 15 minut.
- Hotovou caponatu servírujeme s křupavým pečivem.





