10. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s rajčaty a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s rajčaty a olivami je tradiční sicilský recept plný chutí a vůní Středomoří. Kombinace rajčat, oliv, cibule, kapie a dalších ingrediencí vytváří lahodnou a osvěžující omáčku perfektní k podávání s chlebem nebo těstovinami. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept ještě dnes a přenesete se na slunný ostrov Sicílie!

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g olivových oliv
  • 100 g zelených oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 sklenice rajčatového pyré
  • špetka soli a pepře

Postup:

  1. Naolejujte pekáč a předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Baklažány oloupejte a nakrájejte na kostky. Nakrájejte rajčata, cibuli a česnek na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut.
  4. Přidejte baklažány, kapary, obě druhy oliv, cukr, sůl a pepř. Vařte 10 minut.
  5. Přidejte rajčatové pyré a vařte dalších 5 minut.
  6. Caponatu ochutnejte a dochuťte podle potřeby. Můžete přidat více soli nebo cukru.
  7. Hotovou caponatu podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *