6. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata z lilku je jednoduchý a lahodný recept, který vás okouzlí svou chutí a vůní. Kombinace lilku, rajčat, cibule, oliv a kaparů vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento tradiční sicilský pokrm a dopřejte si trochu italského kouzla na talíři. S naším receptem na Sicilskou caponatu z lilku budete rozhodně nadšení!
Suroviny:
- 1 veľký lilok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky
- 2 paradajky
- olivový olej
- čierne olivy
- kapary
- cukor
- biely vínny ocot
- soľ, korenie
Postup:
- Lilka nakrájame na kocky a osolíme. Necháme odstáť a vytrieť ho so soľou.
- Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak na olivovom oleji.
- Pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
- Pridáme lilok a necháme zapiecť.
- Pridáme olivy, kapary, cukor a vínny ocot. Premiešame a necháme na miernom ohni povariť asi 15 minút.
- Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou, korením alebo cukrom.




