6. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata z lilku
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata z lilku je jednoduchý a lahodný recept, který vás okouzlí svou chutí a vůní. Kombinace lilku, rajčat, cibule, oliv a kaparů vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento tradiční sicilský pokrm a dopřejte si trochu italského kouzla na talíři. S naším receptem na Sicilskou caponatu z lilku budete rozhodně nadšení!

Suroviny:

  • 1 veľký lilok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky
  • 2 paradajky
  • olivový olej
  • čierne olivy
  • kapary
  • cukor
  • biely vínny ocot
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Lilka nakrájame na kocky a osolíme. Necháme odstáť a vytrieť ho so soľou.
  2. Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak na olivovom oleji.
  3. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridáme lilok a necháme zapiecť.
  5. Pridáme olivy, kapary, cukor a vínny ocot. Premiešame a necháme na miernom ohni povariť asi 15 minút.
  6. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou, korením alebo cukrom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *