Sicilská Caponata – tradiční sicilský recept na pikantní lilek. Vychutnejte si lahodnou směs lilků, rajčat, cibule, oliv a kaparů podávanou s křupavým čerstvým chlebem. Užijte si autentickou sicilskou chuť s tímto jednoduchým receptem na Sicilskou Caponatu!
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 lilek, nakrájené na kostičky
- 2 papriky, nakrájené na kostičky
- 3 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce octa
- 1 lžička kapary
- 60 g oliv
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte lilek a papriky a smažte, dokud zjemní.
- Poté přidejte rajčata, cukr, ocet, kapary a olivy. Ochutnejte solí a pepřem.
- Poduste hrncovu směs na mírném plameni asi 10 minut, dokud nezhoustne.
- Capontu můžete podávat teplou nebo studenou jako přílohu k pečenému masu nebo na housce.




