10. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chutný a jednoduchý recept na slepice s hranolkami a salátem. Vychutnejte si kombinaci křupavého masa, lahodných hranolek a osvěžujícího salátu. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 slepice
- 400g hranolek
- salátová zelenina podle chuti (např. rajčata, okurky, paprika)
- dresink podle chuti
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Slepice očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky.
- Hranolky osušíme a na pánvi si je osmažíme do zlatova.
- Na druhé pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm kousky slepice ze všech stran do zlatova. Osolíme a opepříme.
- Salátovou zeleninu omyjeme, nakrájíme a smícháme s dresinkem.
- Slepice podáváme s hranolkami a salátem. Dobrou chuť!




