14. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a sýté recept na slepice vařené vínem s houbami. Kombinace kuřecího masa, aromatického vína a lahodných hub vytvoří skvělou kombinaci chutí. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 slepice
- 500 g čerstvých hub
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 l bílého vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
- V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je s cibulí a česnekem.
- Přidejte slepice a restujte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Po chvíli přilijte bílé víno a nechte vařit, dokud alkohol nevypaří.
- Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit pod pokličkou asi 40 minut, dokud je maso měkké.
- Po uvaření můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Slepice podávejte s rýží nebo bramborem.




