14. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Slepice vínem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a sýté recept na slepice vařené vínem s houbami. Kombinace kuřecího masa, aromatického vína a lahodných hub vytvoří skvělou kombinaci chutí. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 4 slepice
  • 500 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 l bílého vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
  2. V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je s cibulí a česnekem.
  4. Přidejte slepice a restujte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  5. Po chvíli přilijte bílé víno a nechte vařit, dokud alkohol nevypaří.
  6. Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit pod pokličkou asi 40 minut, dokud je maso měkké.
  7. Po uvaření můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
  8. Slepice podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *