Smažená cizrna s kariřecurry a rýží je lahodné a zdravé jídlo, které jistě osloví všechny milovníky indické kuchyně. Pokrm je bohatý na bílkoviny a aromatické koření, které dodává jedinečnou chuť. Rychle a snadno připravíte tento lahodný pokrm, který se skvěle hodí jako hlavní chod nebo lehká večeře. Navíc je příprava tohoto jídla ideální i pro vegetariány a vegany. Podpořte svou stravu exotikou a vyzkoušejte recept na smaženou cizrnu s kariřecurry a rýží ještě dnes!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 200g uvařené rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu opláchněte a nechte ji okapat.
  2. Orestujte nakrájenou cibuli a česnek na oleji ve velké pánvi.
  3. Přidejte cizrnu a smažte dozlatova.
  4. Přisypte kari koření a promíchejte.
  5. Přidejte uvařenou rýži a nechte vše prohřát.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *