Smažená cizrna s kariřecurry a rýží je lahodné a zdravé jídlo, které jistě osloví všechny milovníky indické kuchyně. Pokrm je bohatý na bílkoviny a aromatické koření, které dodává jedinečnou chuť. Rychle a snadno připravíte tento lahodný pokrm, který se skvěle hodí jako hlavní chod nebo lehká večeře. Navíc je příprava tohoto jídla ideální i pro vegetariány a vegany. Podpořte svou stravu exotikou a vyzkoušejte recept na smaženou cizrnu s kariřecurry a rýží ještě dnes!
Suroviny
- 200g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 200g uvařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu opláchněte a nechte ji okapat.
- Orestujte nakrájenou cibuli a česnek na oleji ve velké pánvi.
- Přidejte cizrnu a smažte dozlatova.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přidejte uvařenou rýži a nechte vše prohřát.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte.




