25. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na smaženého kapra se šťouchaným bramborem. Tento tradiční český pokrm je oblíbenou volbou pro vánoční menu. Kapr je křehký a lahodný, zatímco šťouchané brambory dodávají jídlu bohatou chuť a krémovitou konzistenci. Naučte se, jak připravit tento pokrm jednoduše a rychle doma a udělejte radost svým blízkým.
Suroviny
- 1 kapr
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- brambory
- mléko
- vejce
- slunečnicový olej
- čerstvý petržel
Postup
- Kapr se očistí, zbaví šupin, vykostí a nakrájí na porce.
- Porce kapra osolíme a opepříme, poté obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozpálíme olej a kaprové porce z obou stran osmažíme dozlatova.
- Brambory oloupeme, uvaříme doměkka ve slané vodě a připravíme si šťouchané brambory.
- Pro šťouchané brambory brambory rozmačkáme, přidáme trochu mléka, vejce, sůl a petržel a vše důkladně promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej a vyklopíme směs s bramborami na ni, postupně smažíme dozlatova.
- Hotové smažené kaprové porce podáváme s čerstvě uvařenými šťouchanými brambory.




