25. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Smažený kapr se šťouchaným bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na smaženého kapra se šťouchaným bramborem. Tento tradiční český pokrm ​je oblíbenou volbou pro vánoční⁢ menu. ⁢Kapr je křehký a lahodný,‌ zatímco šťouchané brambory dodávají jídlu bohatou chuť a krémovitou konzistenci. Naučte se, jak připravit tento pokrm jednoduše‌ a rychle doma a udělejte radost svým blízkým.

Suroviny

  • 1 kapr
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • brambory
  • mléko
  • vejce
  • slunečnicový olej
  • čerstvý petržel

Postup

  1. Kapr se očistí, ⁢zbaví šupin, vykostí ⁣a nakrájí na porce.
  2. Porce kapra ‍osolíme a opepříme, poté obalíme⁣ v hladké mouce.
  3. Na pánvi⁤ rozpálíme olej⁢ a kaprové porce z ⁤obou stran osmažíme dozlatova.
  4. Brambory oloupeme, uvaříme doměkka ve slané vodě a připravíme si šťouchané brambory.
  5. Pro šťouchané brambory brambory rozmačkáme, přidáme trochu mléka, vejce, sůl a petržel⁣ a⁢ vše důkladně promícháme.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a vyklopíme směs s bramborami na ni, postupně smažíme dozlatova.
  7. Hotové smažené⁣ kaprové porce podáváme s čerstvě uvařenými šťouchanými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *