Smažený krevetový rýžový nákyp je lahodný a snadno připravitelný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. S krevetami, rýží a směsí bylinek vychutnáte skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept na smažený krevetový rýžový nákyp a překvapte své blízké lahodným jídlem plným vůní moře.

Suroviny

  • 300g krevet
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100g nastrouhaného sýra
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme oloupané a očištěné krevety a krátce je osmahneme.
  3. Přidáme vařenou rýži a promícháme.
  4. V jiné míse rozšlehaná vajíčka smícháme se smetanou a polovinou nastrouhaného sýra.
  5. Tuto směs zalijeme krevetovou směsí v pánvi a promícháme.
  6. Povrch posypeme zbylým sýrem a necháme ztuhnout.
  7. Po vychladnutí můžeme podávat jako teplý nebo studený nákyp.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *