2. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný smažený řízek z vankůvky, který je křupavý zvenku a měkký uvnitř. S tímto tradičním českým pokrmem si užijete skvělou chuť a jednoduchou přípravu. Smažený řízek z vankůvky je ideální volbou pro rodinné obědy nebo večeře. Zkuste ho již dnes a pochutnejte si na dokonale křupavém pokrmu plném chutí!
Suroviny
- 400g vankůvky
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Vankůvku nakrájejte na plátky a lehce je naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
- Osolte a opepřete plátky vankůvky podle chuti.
- Ve dvou hlubokých talířích si připravte rozklepnutá vejce a strouhanku.
- Každý plátek vankůvky nejprve obalte ve vejci a poté v nasucho smazané strouhance.
- Rozehřejte olej na pánvi a na něm smažte obalené plátky vankůvky z obou stran dozlatova.
- Hotové smažené řízky z vankůvky můžete podávat s bramborovým salátem nebo tatarskou omáčkou.




