24. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na smažený rýžový nákyp s hovězím masem, který potěší vaše chuťové buňky! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. S přidáním různých bylinek a koření můžete tento nákyp upravit podle své chuti. Podívejte se na náš recept a dejte si tento lahodný pokrm i vy!

Suroviny:

  • 400 g rýže
  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 100 g hrášku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kari kůra

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.
  2. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a povaříme do změknutí.
  4. V míse smícháme uvařenou rýži s rozšlehanými vejci, přidáme hrášek a dochutíme kari kůrou.
  5. Do směsi přidáme orestované maso s cibulí a promícháme.
  6. Vše nalijeme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
  7. Po upečení nákyp můžeme podle chuti ozdobit nasekanou petrželkou nebo natrhatým koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *