10. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Smetanová cibulová polévka s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou smetanovou cibulovou polévku s křupavými krutony, která rozhodně zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě se stane oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Užijte si bohatou a krémovou chuť spojenou s jemnou cibulí a křupavými krutony. Naše receptura vám promění klasickou polévku v gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 4 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce octa
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • olej na smažení cibule
  • krutony na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na tenké proužky a nechte ji zpěnit na másle na pánvi.
  2. Přidejte mouku, cukr, sůl a ocet a nechte restovat, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte zeleninový vývar a nechte polévku vařit asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Změklou cibuli rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a nechte polévku provařit ještě dalších 5 minut.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Naolejujte kastrol a opečte v něm krutony.
  8. Podávejte polévku posypanou krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *