29. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a zdravé recepty na sójové karbanátky s bramborami a tatarskou omáčkou. Skvělá veganská alternativa k tradičnímu pokrmu s bohatou chutí a lahodnou omáčkou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g sójových karbanátků
- 4 středně velké brambory
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
- na tatarskou omáčku: majonéza, nakrájená kyselá okurka, kapary, citronová šťáva
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Sójové karbanátky rozmixujeme s cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou a kořením a vytvarujeme karbanátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme karbanátky dozlatova z obou stran.
- Pro tatarskou omáčku smícháme majonézu s nakrájenou kyselou okurkou, kapary a citronovou šťávou.
- Uvařené brambory sceďte a podávejte s sójovými karbanátky a tatarskou omáčkou.




