Soto Ayam Jawa je tradiční indonéská polévka plná chuti a exotických vůní. Tento recept vám přinese autentický zážitek z jemných kuřecích kousků, nudlí, zeleniny a aromatických koření. Nechte se unést do světa indonéské kuchyně a vyzkoušejte si dokonalou kombinaci lahodných ingrediencí ve vaší kuchyni. Soto Ayam Jawa je dokonalá volba pro všechny milovníky exotických chutí a dobrodružství v kuchyni. Nenechte si ujít toto lahodné jídlo!
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- 1 l kuřecího vývaru
- 4 hřebíčky
- 2 cm kůry z citronu
- 1 lžička kurkumy
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky
- 100 g římského salátu, nakrájeného na nudličky
- 4 vejce, uvařené na měkko
- řezanka (těstoviny)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V hrnci smíchejte kuřecí vývar, hřebíčky, kůru z citronu, kurkumu a česnek. Přiveďte k varu.
- V dalším hrnci rozpalte olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte kuřecí stehna a osmažte z obou stran dozlatova.
- Poté přidejte rajčata a vařte 5 minut.
- Přidejte směs vývaru a vařte 30 minut nebo dokud kuřecí maso není měkké.
- V dalším hrnci uvařte řezanku podle návodu na obalu.
- Na talíře rozdělte uvařenou řezanku, kuřecí maso s omáčkou, rajčata, nakrájený římský salát a vejce na měkko.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte teplé a užijte si tradiční indonéské jídlo!






