Objevte klasiku italské kuchyně s naším receptem na špagety carbonara s parmským sýrem! Připravte si tento lahodný pokrm, který kombinuje křehké špagety s bohatou a krémovou omáčkou z vajec, parmského sýra a pancetty. Náš snadný krok za krokem recept vás provede přípravou tohoto oblíbeného jídla, které je ideální pro každodenní večeři nebo speciální příležitosti. Užijte si autentické italské chutě přímo u vás doma!

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty nebo dobré slaniny
  • 100 g parmského sýra (nastrouhaného)
  • 4 čerstvé žloutky
  • 1 celé vejce
  • Černý pepř
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup

  1. Vařte špagety v dostatečně osolené vodě dle návodu na balení do al dente.
  2. Mezitím na pánvi na středním ohni rozškvařte nakrájenou pancettu nebo slaninu do křupava. V případě potřeby můžete přidat trochu olivového oleje.
  3. V misce smíchejte žloutky s celým vejcem, nastrouhaným parmským sýrem a dostatečným množstvím čerstvě mletého černého pepře.
  4. Odložte vařené špagety rovnou z vody do pánve s pancettou. Nechte chvilku na ohni, aby se špagety obalily v tucích.
  5. Odstavte pánev z ohně a rychle vmíchejte směs vajec a sýra s špagetami. Použijte horko z těstovin a pancetty pro zahřátí směsi tak, aby se vejce nepřevařila, ale stala se krémovou omáčkou.
  6. Podávejte okamžitě s extra parmským sýrem a černým pepřem na vrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *