5. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Špagety carbonara s vajíčkem a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Špagety carbonara s vajíčkem a pancettou jsou jedním z nejoblíbenějších italských těstovinových pokrmů. Tato lahodná a jednoduchá receptura spojuje křehké pancetto s krémovou omáčkou z vajíček, sýra a čerstvého pepře. Užijte si autentickou chuť Itálie v pohodlí vaší domácnosti s tímto receptem na špagety carbonara.

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 100 g pancetty
  • 2 vajíčka
  • 50 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • soľ
  • čierny korenie
  • olivový olej

Postup

  1. Špagety uvaríme al dente podľa návodu na obale.
  2. V pánvi na rozpálenej panvici osmažíme na olivovom oleji nakrájanú pancettu a pretlačený cesnak. Orestujeme dozlatista.
  3. V miske zmiešame vajíčka s nastrúhaným parmazánom. Pridáme trochu soli a korenia.
  4. Zohrejeme špagety a zmiešame ich so zmesou vajec a parmazánu. Pridáme osmaženú pancettu a cesnak.
  5. Dobre premiešame a podávame ešte horúce s ďalším korením a strúhaným parmazánom na posypanie.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *