23. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Domácí Italská specialita – recept na jednoduché a chutné špagety aglio e olio. Vychutnejte si lahodné těstoviny zalité olivovým olejem a česnekem v pohodlí vaší kuchyně. S tímto receptem si přenesete chuť Itálie přímo domů. Suroviny, postup a tipy na dokonalé špagety aglio e olio najdete zde. Bon appétit!
Suroviny
- 250g špaget
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- olivový olej
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- soľ a korenie
Postup
- Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, ale trochu vody si ponecháme.
- Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Čili papričku nasekáme na drobné kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak spolu s čili papričkou. Varíme asi 1-2 minúty, ale vyvarujeme sa spáleniu cesnaku.
- Pridáme uvařené špagety a trochu vody, v ktorej sa varili. Premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
- Na záver pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením podľa chuti.




