20. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Spaghetti carbonara – klasické italské těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na klasické římské těstoviny – Spaghetti carbonara. Jednoduchý, chutný a neodolatelně krémový pokrm, který si zamilujete na první skus. Sledujte⁢ náš snadný‌ recept a vařte jako profesionál!

Suroviny

  • 400g sušených⁤ těstovin spaghetti
  • 200g pancetty nebo slaniny nakrájené​ na ​kostičky
  • 4 vejce
  • 100g parmazánu
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Postup

  1. Nejprve uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. ‍Poté je scedíme a necháme ⁢stranou.
  2. Panettu nebo slaninu osmahneme na pánvi, dokud nebude křupavá.
  3. V misce smícháme vejce, nastrouhaný ⁢parmazán, sůl⁢ a pepř.
  4. V míse smícháme uvařené těstoviny se smaženou pancettou nebo slaninou.
  5. Nakonec přilijeme směs s ⁤vejci a ⁤parmazánem a důkladně promícháme, aby se těstoviny dobře obalily.
  6. Nakonec můžeme posypat parmezánem a čerstvě mletým pepřem a podávat⁢ ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *