20. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na klasické římské těstoviny – Spaghetti carbonara. Jednoduchý, chutný a neodolatelně krémový pokrm, který si zamilujete na první skus. Sledujte náš snadný recept a vařte jako profesionál!
Suroviny
- 400g sušených těstovin spaghetti
- 200g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 4 vejce
- 100g parmazánu
- Čerstvě mletý pepř
- Sůl
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
- Panettu nebo slaninu osmahneme na pánvi, dokud nebude křupavá.
- V misce smícháme vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- V míse smícháme uvařené těstoviny se smaženou pancettou nebo slaninou.
- Nakonec přilijeme směs s vejci a parmazánem a důkladně promícháme, aby se těstoviny dobře obalily.
- Nakonec můžeme posypat parmezánem a čerstvě mletým pepřem a podávat ihned.




