30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné tradiční italské jídlo s receptem na Spaghetti Carbonara. Tento jednoduchý recept vás naučí, jak vyrobit krémovou a chutnou omáčku s vaječnými žloutky, slaninou a sýrem Pecorino Romano. Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si autentickou italskou chuť ve vaší vlastní kuchyni.
Suroviny
- 250g spaghetti
- 200g pancetty nebo slaniny
- 3 vajíčka
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu do zlatova.
- V dalším hrnci uvařte spaghetti do al dente podle návodu na obalu.
- V míse smíchejte vejce, rozšlehejte je s trochou soli a pepře a přidejte nastrouhaný parmazán.
- Odstavte pánvi s pancettou ze sporáku a přidejte uvařené a sceděné spaghetti. Smíchejte a nechte chvíli vychladnout.
- Nakonec vmíchejte vejce se sýrem a promíchejte, aby se omáčka spojila s těstovinami.
- Sůl a pepř případně dochuťte a můžete podávat posypané čerstvým nasekaným petrželem.




