30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Spaghetti Carbonara recept.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se⁣ připravit lahodné ‌tradiční italské jídlo s ​receptem ⁣na Spaghetti ⁤Carbonara. Tento ​jednoduchý ⁣recept vás naučí,‍ jak vyrobit krémovou ​a chutnou omáčku s vaječnými žloutky, slaninou a ⁤sýrem Pecorino⁣ Romano. Sledujte ⁢náš ‍krok⁢ za krokem průvodce a užijte ⁢si autentickou italskou chuť ve vaší vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 250g spaghetti
  • 200g pancetty nebo slaniny
  • 3 vajíčka
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi ‌orestujte ‌na kostičky⁢ nakrájenou pancettu ⁣nebo slaninu do ⁣zlatova.
  2. V dalším hrnci uvařte​ spaghetti do al dente ⁤podle ​návodu na obalu.
  3. V‍ míse smíchejte vejce, rozšlehejte je s trochou soli⁤ a ​pepře a přidejte nastrouhaný parmazán.
  4. Odstavte pánvi s pancettou ze sporáku a přidejte‌ uvařené a‌ sceděné ​spaghetti.⁢ Smíchejte a nechte chvíli vychladnout.
  5. Nakonec vmíchejte vejce se sýrem a promíchejte,⁤ aby se omáčka spojila s ​těstovinami.
  6. Sůl ​a pepř případně⁣ dochuťte ​a můžete podávat posypané ⁤čerstvým nasekaným ‍petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *