19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné spaghetti carbonara s křupavou pancettou! Tento tradiční italský pokrm je rychlý, jednoduchý a plný bohatých chutí. Pojďte si dopřát skvělou večeři plnou domácího comfort foodu. Jistě si naše spaghetti carbonara zamilujete!
Suroviny
- 400g spaghetti
- 200g pancetta
- 4 vejce
- 100g parmezán
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahněte pancettu až zesklovatí.
- V misce promíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
- Hotové špagety sceďte a přidejte k upečené pancettě, promíchejte.
- Přidejte směs se sýrem a vejci a opatrně promíchejte, aby se omáčka zahřála, ale neudělala se vajíčkem.
- Sůl nepoužívejte, protože pancetta a parmezán samy obsahují dostatek soli.
- Servírujte horké s čerstvě nastrouhaným parmazánem a pepřem.




