19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Spaghetti carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné spaghetti carbonara s křupavou pancettou! Tento tradiční italský pokrm je rychlý, jednoduchý a plný bohatých chutí. Pojďte si dopřát skvělou večeři plnou domácího comfort foodu. Jistě si naše spaghetti carbonara zamilujete!

Suroviny

  • 400g spaghetti
  • 200g pancetta
  • 4 vejce
  • 100g parmezán
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmahněte pancettu až zesklovatí.
  3. V misce promíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
  4. Hotové špagety sceďte a přidejte k upečené pancettě, promíchejte.
  5. Přidejte směs se sýrem a vejci a opatrně promíchejte, aby se omáčka zahřála, ale neudělala se vajíčkem.
  6. Sůl nepoužívejte, protože pancetta a parmezán samy obsahují dostatek soli.
  7. Servírujte horké s čerstvě nastrouhaným parmazánem a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *